Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Atunci cand vorbim despre placi HPL ne referim la un material modern. Se compune din aproximativ 60-70% hartie si aproximativ 30-40% rasini termorezistente. Acestea din urma sunt de doua tipuri diferite; straturile interioare de hartie sunt impregnate cu rasina fenolica, iar straturile exterioare cu melamina.
Cum se face o foaie de laminat de inalta presiune?
Laminatele HPL consta din straturi de hartie suprapuse, impregnate cu rasini termorezistente si lipite permanent prin aplicarea simultana a caldurii (mai mare de 120 ° C) si a presiunii (mai mare de 5 MPa) pentru perioade de 40/50 de minute. Toate lucrarile cu panouri HPL sunt moderne.
Nivelurile de caldura si presiune la care sunt supuse materialele din prese afecteaza proprietatile produsului finit? Daca da, cum si in ce masura? Iti recomandam sa alegi placari HPL daca se preteaza pentru proiectul tau, datorita rezistentei.
Calitatea laminatelor HPL este influentata de nivelurile de caldura si presiune aplicate in timpul fabricarii. Cele mai multe panouri utilizeaza o presiune mai mare de 7 MPa si o temperatura de aproximativ 150 ° C. Calitatea suprafetei si a structurii laminatelor atinge un nivel ridicat ca rezultat.
Ce face un panou HPL de calitate scazuta diferit de unul excelent?
Rezistenta slaba la zgariere, impact, uzura, abur, caldura, pete si lumina indica o materie prima slaba de calitate si / sau procese de fabricatie care utilizeaza presiuni sau temperaturi mai scazute si timpi de incalzire mai scurti. Cerintele minime de performanta sunt stabilite in EN 438.
La ce temperaturi poate rezista HPL fara deteriorare sau decolorare?
HPL poate rezista pana la 180 ° C fara deteriorare sau decolorare. Cu toate acestea, aceasta concluzie se refera la o intamplare accidentala, mai degraba decat o incalzire obisnuita a panoului, in care caldura prelungita si localizata poate cauza pierderea luminozitatii in culoarea decorului, precum si ingalbenirea si formarea de denivelari de suprafata. In bucatarie, trebuie sa aveti grija sa evitati contactul direct cu cratitele tocmai scoase de pe aragaz; fundul unei tavi care contine ulei fierbinte poate ajunge la 250 ° C.
In ceea ce priveste rezistenta la caldura, umiditate, zgarieturi, impact etc. fiecare tip de HPL are proprietati specifice?
Fiecare HPL poate pretinde duritate exceptionala si rezistenta la zgariere, impact, abraziune, substante chimice si caldura. Fiecare tip poate avea caracteristici foarte diferite, cu toate acestea, in conformitate cu performanta necesara pentru aplicatia specifica. De exemplu, laminatele pentru aplicatii orizontale au suprafete mai rezistente decat cele pentru aplicatii verticale, proprietatile fizice si mecanice ale laminatelor groase sunt mai mari decat cele pentru cele subtiri, laminatele postformate pot fi formate la cald si laminatele ignifuge au rezistente crescute de foc.