Daca sunteti in cautare de fose ecologice Bucuresti intrati pe link. Un rezervor septic este alcatuit din unul sau mai multe rezervoare din beton sau plastic cu o capacitate cuprinsa intre 4000 si 7500 litri (1000 si 2000 galoane); un capat este conectat la o conducta de admisie a apelor uzate si celalalt la un camp de scurgere septic. In general, aceste racorduri de tevi sunt realizate cu o conducta T, permitand lichidului sa intre si sa paraseasca interiorul fara a deranja suprafata. Astazi, proiectul rezervorului contine, de obicei, doua camere, fiecare echipat cu un capac de vizitare si separat de un perete despartitor cu deschideri situate la jumatatea distantei dintre podea si acoperisul rezervorului.
Apa uzata intra in prima camera a rezervorului, permitand solidelor sa se depuna si sa se umfle sa pluteasca. Solidele sedimentate sunt eliminate anaerob, reducand volumul de solide. Componenta lichida trece prin peretele despartitor in cea de-a doua camera, unde are loc o decontare ulterioara. Excesul de lichid, acum intr-o stare relativ limpede, se scurge din iesire in campul de scurgere septica, denumit si camp de scurgere sau camp de infiltratie, in functie de localitate. Un test de percolare este necesar inainte de instalare pentru a asigura ca porozitatea solului este adecvata pentru a servi drept camp de scurgere. Va recomandam sa incercati sa lucrati cu profesionisti si va trimitem spre fose septice ecologice Bucuresti.
Impuritatile ramase sunt prinse si eliminate in sol, excesul de apa fiind eliminat prin percolare in sol prin evaporare si prin absorbtia prin sistemul radicular al plantelor si eventual transpiratie sau prin intrarea in apele subterane sau de suprafata. O retea de conducte, adesea asezata intr-un sant plin de pietre, distribuie apa uzata pe tot terenul cu mai multe gauri de drenaj in retea.
Dimensiunea campului de scurgere este proportionala cu volumul apei uzate si invers proportionala cu porozitatea campului de drenaj. Intregul sistem septic poate functiona doar prin gravitatie sau, acolo unde este nevoie de considerente topografice, cu includerea unei pompe de ridicare. Anumite tipuri de rezervoare septice includ sifoane sau alte dispozitive pentru a creste volumul si viteza de scurgere catre campul de drenaj. Acestea ajuta la umplerea mai uniforma a conductei de drenaj si la extinderea duratei de viata a campului de drenare prin prevenirea infundarii prematura sau a bioclorificarii. Puteti cumpara bacterii fosa intrand pe link.
Un sistem septic bine conceput si care functioneaza normal este fara miros si, pe langa inspectia periodica si golirea rezervorului septic, ar trebui sa dureze decenii cu o intretinere minima.
Un rezervor de beton, fibra de sticla sau plastic bine conceput si mentinut ar trebui sa dureze aproximativ 50 de ani.