Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Un sistem paratrasnet este un sistem de protectie impotriva trasnetelor este proiectat pentru a proteja o structura impotriva deteriorarilor cauzate de loviturile de trasnet prin interceptarea unor astfel de lovituri si trecerea in siguranta a curentilor lor extrem de inalti in sol. Un sistem de protectie impotriva trasnetelor include o retea de terminale de aer, conductori de legatura si electrozi de sol proiectati pentru a oferi o cale de impedanta redusa la sol pentru eventuale lovituri. Apelati doar la firme cu exeprienta pentru montare paratrasnet.
Sistemele de protectie impotriva fulgerului sunt folosite pentru a preveni sau a diminua deteriorarea structurii prin lovituri de trasnet. Sistemele de protectie impotriva trasnetului atenueaza pericolul de incendiu pe care trasnetele il prezinta pentru structuri. Un sistem de protectie impotriva trasnetelor ofera o cale de impedanta redusa pentru curentul de trasnet pentru a diminua efectul de incalzire al curentului care curge prin materiale structurale inflamabile. 
In cazul in care fulgerul se deplaseaza prin materiale poroase si pline de apa, aceste materiale pot exploda literal daca continutul lor de apa este emis in abur prin caldura produsa de curentul inalt. Acesta este motivul pentru care copacii sunt adesea spulberati de fulgere.
Datorita nivelului ridicat de energie si de curent asociat cu fulgerul (curentii pot depasi 150.000 de amperi) si timpul foarte rapid de crestere a unui fulger, niciun sistem de protectie nu poate garanta o siguranta absoluta fata de fulgere. Curentul se va imparti pentru a urmari fiecare cale conductiva la sol si chiar si curentul divizat poate provoca daune. Blocarile secundare pot fi suficiente pentru a aprinde un incendiu, a arunca in aer caramida, piatra sau beton sau a rani ocupantii intr-o structura sau cladire. Cu toate acestea, beneficiile sistemelor de baza de protectie impotriva trasnetelor au fost evidente de peste un secol. Alege o instalatie paratrasnet executata de specialisti.
Masuratorile la scara  a efectelor nu se limiteaza la aplicatiile care implica fulgere. Aplicatiile pe teren au fost in principal derivate din incercari si erori, bazate pe cele mai bune cercetari de laborator intentionate ale unui fenomen extrem de complex si variabil.
Componentele unui sistem de protectie la trasnet sunt terminale de aer (paratraznete sau dispozitive de terminare), conductori de legatura, terminale la sol (sol sau tije cu „legare la pamant“, farfurii sau mesh. Bornele de aer sunt de obicei dispuse la sau de-a lungul punctelor superioare ale unei structuri de acoperis, si sunt legate electric impreuna cu ajutorul unor conductoare de legatura, care sunt conectate prin calea cea mai directa la una sau mai multe terminale de impamantare.